קיימת יחסי מין לא מוגנים? נכנסת להריון? כדורים לביצוע הפלה הינם אחד האופציות המועדפות במיוחד בשבועות ההריון הראשונים.הפלה מלאכותית הינה הפסקת ההריון באמצעות שימוש בתרופות, לרוב שילוב של שתיים. התרופות הנפוצות ביותר בשימוש הינן מיפריסטון ומיסופרוטול (mifepristone ו-misoprostol). בעבר תרופות אלה נקראו גם RU-486. ניתן לבצע הפלה מלאכותית באמצעות תרופות אלה עד שבוע 7 להריון. להרחבה בנושא: הפלה באמצעות כדורים באתר abortion.org.il
מתי יש להעדיף הפלה באמצעות תרופות?
- במידה וזו השיטה המועדפת על ידי האישה ההריונית
- במידה וההריון בשלב מוקדם מאוד (לפני שבוע 7)
- במידה והאישה בעלת משקל יתר, שכן פעולה ניתוחית עלולה להיות מורכבת יותר.
- במידה והאישה עברה בעבר ניתוח רחמי או סובלת מפיברואידים
מהו מנגנון פעולת הכדורים?
מיפריסטון חוסם את הקולטנים של הורמון בשם פרוגסטרון, הורמון הכרחי לשמירה על ההריון. מכיוון שקולטני הורמון זה חסומים, רירית הרחם מתחילה לנשור ולצאת דרך פתח צוואר הרחם והנרתיק, בדומה למחזור חודשי בו רמות הפרוגסטרון נמוכות מחוסר ייצור ולכן ישנו דימום. לאחר לקיחת הכדור השני, המיסופרוסטל- ייחלו התכווציות של הרחם, מה שיוביל להוצאת התוכן ההריוני בתוך 6-8 שעות. לעיתים הכדור הראשון של מיסופרסטול לא ישיג את האפקט הרצוי של התכווצויות רחם. לכן, ניתנים כדורים נוספים לאישה במעמד הביקור במרפאה. רק לאחר התייעצות טלפונית עם הרופא המטפל יש לקחת את הכדורים הנוספים.
תופעות לוואי
רוב תופעות הלוואי הנלוות להפלה באופן זה קשורות בשימוש בכדור השני-מיסופרוסטל, וכוללות דימום, כאבי ראש, בחילות והקאות, שלשולים תחושה כללית לא טובה וכדומה.
היעילות היחסית בשימוש בשיטה זו היא שליטת האישה ההריונית (פחות או יותר) מתי תכולת ההריון תוצא וכמו-כן מתי תופעות הלוואי הקשורות בהפלה ישפיעו עליה. נשים רבות הבוחרות בשיטה זו עושות זאת מכיוון שהיא מאפשרת מימד נוסף של פרטיות. ייתרון יחסי נוסף של הפלה באופן זה היא ההשפעה הזניחה יחסית על פריון עתידי.