זה שאתם סטודנטים לא אומר שאתם לא יכולים ליהנות, ובעיקר להתאוורר מדי פעם. טיול באירופה למשך מספר ימים או שבועות, בין הסמסטרים או לפני תחילת הלימודים, הוא יופי של אפשרות.
בחירה נכונה של רכב
הדבר הראשון שניתן לעשות כדי לצמצם את עלות השכרת הרכב באירופה הוא “להתפשר” בבחירת הרכב, או יותר נכון: לבחור רכב מקטגוריה נמוכה יחסית. הרכבים המוצעים להשכרה מחולקים הרי לקבוצות שונות, כשהמחיר בדרך כלל זול יותר בקטגוריות דוגמת A או B. המשמעות היא שכלי הרכב יהיו קטנים ולרוב גם בסיסיים יותר, אבל מנגד החיסכון במחיר שלהם הוא משמעותי.
אופציה אחרת להתפשרות היא במספר הדלתות, כאשר רכבים עם שתי דלתות (שיכולות להספיק לנוסע אחד או שניים) יהיו זולים בצורה משמעותית מאשר רכבים בעלי שלוש דלתות ומעלה.
תנאי השכרת הרכב
מבחינה כלכלית תמיד משתלם להחזיר את הרכב באותה נקודה בה הוא נלקח, אבל עדיין יש מצבים בהם זה פחות כדאי או נוח: חשבו על מקרה בו גומעים ביום האחרון מאות קילומטרים כדי להגיע למקום בו מחזירים את הרכב, ועל הבזבוז העצום בזמן ובדלק. תמיד יש שיקולים שונים שצריך להעמיד: השכרת רכב בשדה התעופה היא נוחה וגם מונעת את הצורך להגיע עם תחבורה ציבורית עד לנקודת ההשכרה בתוך הערים, אבל מנגד היא תהיה יקרה יותר.
השוואת מחירים
כל סטודנט יודע עד כמה חשוב שהוא יהיה “צרכן נבון”, ויידע לקבל את ההחלטות הנכונות והמשתלמות ביותר עבורו מבחינה כלכלית. גם במקרה של השכרת רכב באירופה מומלץ לבצע השוואת מחירים נבונה, בדרך למציאת ההצעה המשתלמת ביותר.
חשוב לזכור שלא תמיד מה שזול הוא בהכרח מה שכדאי לבחור: יכול להיות שהמחיר הזול בא על חשבון איכות הרכבים, תנאי ההשכרה (למשל רכב שאינו כולל ביטוח כלל וכלל) או אפילו אמינות החברה, מה שיביא לכך שהוא יהיה יקר יותר בפועל.